Fűnyírás, gyomírtás

2014.05.20 10:28

Aki még esetleg nem próbálta volna ki, annak javaslom az alábbi grafikai "Trükköt". A Menu/Graphics menüponton belül az alábbi két értéket vegyétek le nullára:
- Trees range
- Grass range

A Terrain Quality pontot meg úgy beállítani, hogy a gépünk 30 fps-t vagy a fölött teljesítsen.

 



A maximális Trees, Grass és minimális érték között jelentős a különbség.
 

 



Két okból is javaslom, hogy ez a két paraméter minimumon legyen. Az egyik ok nagyon egyszerű. Jelentősen csökkenti a számítógépünk terhelését, így az nagyobb FPS számot tud produkálni. Az ilyen típusú játékoknál ez nagyon sokat számít.
A másik ok, hogy az ellenfél, aki veled szemben lesz, biztos, hogy kikapcsolta és ezzel előnyt szerez. Sajnos teszten nem tudtam megfelelő képet készíteni, de biztosan tapasztaltátok például Kurszk-n, hogy látod az ellenfél tankját, átváltasz sniper nézetre és már csak a füvet látod magad előtt. Közben meg az ellenfél már a második lövést is beleeresztette a tankodba. Ilyenkor bosszankodik az ember (én legalábbis elég dühös lettem tőle), hogy a fenébe lehet hogy közöttünk ugyan az a fű van de ő át lát rajta én meg nem. Most már legalább tudjuk, hogy ezért. Ha ezek az opciók ki vannak kapcsolva, akkor gyakorlatilag eltűnik a magas fű és a Jungle mapon is erős "gyom irtás" történik.